HababamNet'e Hoşgeldiniz / Welcome to HababamNet!

Öneri, istek, görüş, reklam ve sponsorluk anlaşmaları
hakkında bilgi almak için, iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.

Giriş Yap veya Kayıt Ol!

WordPress WordPress Siteler'inde, Olmazsa Olmaz İç SEO Eklentileri

Monarch

Yönetici
System Admin
Katılım
20 Nisan 2020
Mesajlar
86
Puanı
2
Konum
Turkey
Web
www.startr.org
Eğitim
Üniversite
İlgi Alanı
Java
< dt>Kaynaklar
1
hababam.net, En İyi WordPress Seo Eklenti Listesi.

WordPress tabanlı web sitelerinde SEO optimizasyonu çok önemlidir. Bu yüzden wordPress SEO eklentileri mutlaka kullanılmalıdır. Her ne kadar kapsamlı ve kaliteli içerikler paylaşılırsa paylaşılsın, sitelerin arama sonuçlarında çıkmaması, SEO eklentilerinin eksik uygulandığı anlamına gelir. Ayrıca web sitelerine trafik gelme şansını da azaltan bu durumla ilgili olarak popüler WordPress SEO eklentileri kullanılarak var olan sitenizi geliştirebilirsiniz. Aynı şekilde yeni bir WordPress site kurmak isteyenler de mutlaka bu eklentilerden yararlanmalıdır.

Yoast SEO Eklentisi
5 milyondan fazla kullanıcının tercih ettiği Yoast SEO eklentisi hem acemiler hem de profesyoneller için gelişmiş çözümler sunmaktadır. Okunabilirlik kontrolü, anahtar kelime optimizasyonu ve devamlı güncelleme gibi başarılı seçenekler sunan Yoast SEO ayrıca Snippet ve Gutenberg hazır gibi alternatiflerle de dikkat çekmektedir.

Devamlı Güncelleme
İlgili eklenti 15 günde bir güncellenir. Bu sayede Google algoritmalarına göre web sitesiniz daima optimize ediliyor olacaktır.
Snippet: Ziyaretçilerin, web site sayfalarını Google sonuçlarında nasıl gördüğüne dair önizleme paylaşımı yapar.

Okunabilirlik
Okunabilirlik kontrolü, içerikleri Flesch-Kincaid kurallarına göre analiz eder. Bu sayede kolayca okunup okunamayacağı hakkında bilgiler sunar.

Gutenberg
Gutenberg editöründe ve klasik editörde çalışma imkanı sunar.
Anahtar Kelime Optimizasyonu: Web site sahiplerinin meta açıklama, anahtar kelime kullanımı ve SEO’ya uygun başlık hazırlamaları için gerekli uyarıları sağlar.

The SEO Framework
Birçok seçeneği ücretsiz olarak sunan The SEO Framework eklentisi, karşınıza mutlaka kabul etmeniz gereken herhangi bir teklif ya da reklam çıkarmamaktadır. Ayrıca açıklama, URL yönetimi, başlık ve açıklama gibi fonksiyonları başarılı bir şekilde yerine getirmekle beraber aşağıdaki seçeneklerle dikkat çekmektedir;

Spam yorumları gizleme
Gizli mod kullanım desteği
Yerel SEO ayarları
Genel SEO analizi
AMP eklentilerinin entegrasyonu

All in One SEO Pack
Yoast SEO eklentisi gibi popüler olan ve en iyi WordPress SEO eklentileri arasında yerini alan All in One Seo Pack, birbirinden farklı seçenekleri bir araya getirmiştir. Eklentinin sahip olduğu seçenekler;

Kanorik URL fonksiyonu
Tehlikeli bot engelleme
Google Analytics entegrasyonu
Site haritası

Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre seçenekleri etkinleştirme ya da devre dışı bırakma ayarları

Broken Link Checker

SEO performansı için birçok dezavantaj bulunmaktadır. Kayıp resimler ya da web sitelerindeki kırık bağlantılar artık eklentilerle giderilebilir. Ayrıca SEO kavramının günümüzde sadece anahtar kelime ya da içerik anlamına gelmediği bilinmektedir. Web sitelerin daha iyi bir şekilde yönetilmesi adına sunulan ve en iyi WordPress SEO eklentileri arasında olan Broken Link Checker, kayıp ve kırık bağlantıları hızlı bir şekilde toplama özelliğine sahiptir. Ayrıca hazırlanan listedeki sorunları silmek ve düzenlemek için işlem yapılabilir. Üstelik sitede saptanan sorunlar e-mail aracılığıyla kullanıcılara gönderilir.

SEO Squirrly
Kullanıcı dostu bir eklenti olan SEO Squirrly, tek başına bir SEO eklentisi olarak tercih edilebilir. Bununla birlikte zaten yüklemiş olduğunuz bir eklentiyle birlikte de çalışmaktadır. Gerçek zamanlı olarak çalışan ve içerik hazırlanırken öneriler sunan bu eklenti, olması gereken değerlere ulaşmak için kullanılmaktadır. Diğer eklentilerle uyumlu bir şekilde tasarlandığı için web sitenin performansını yükseltmek açısından oldukça güzel sonuçlar sunduğu unutulmamalıdır.

W3 Total Cache
Web sitelerinde hız kavramı çok önemlidir. Yani bir web sitesi ne kadar hızlı yüklenirse, sıralamaya daha hızlı girme şansı artacaktır. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bu durumu görmezden gelse de yavaş yüklenen web sitelerinin ziyaretçi kaybına uğradığı unutulmamalıdır. Tamda bu noktada W3 Total Cache eklentisi, web sitenin CDN entegrasyonu ve ön bellek işlemleriyle ilgili düzenleme sağlar. Ayrıca veritabanına ve sunucuya gönderilen veri sayısını azaltır. Sonuç olarak web sitesinin yüklenme süresini de artırır.

SEO Optimized Image
Bir web sitesinde görsellerin her zaman önemli bir yere sahip olduğu bilinir. Bu noktada en iyi WordPress SEO eklentileri arasında yerini alan SEO Optimized Image sayesinde görselleri otomatik olarak güncelleyebilirsiniz. Ayrıca görsellere alternatif metinler ekleyen bu uygulama, başlık etiketleri eklemenizi sağlar. WordPress hızının yavaşlatmadığı gibi Smush Image Compression and Optimization ile beraber kullanmanız durumunda daha hızlı bir web sitesine sahip olabilirsiniz.

Google XML Sitemaps
Google XML Sitemaps eklentisi otomatik olarak XML site haritaları oluşturmaktadır. Ayrıca her seferinde güncellendiği zaman arama motorlarına da bilgi aktarır. Sayfaların yapılarını iyileştiren bu eklenti sayesinde WordPress tabanlı siteniz çok daha kolayca bulunabilme şansına sahip olacaktır. Google da bu eklentiyi önerdiği için tüm web siteleri bu eklentiden büyük yarar görmektedir. Web sitenizi yavaşlatmadığı için en iyi WordPress SEO eklentileri arasındaki yerini her zaman korumaktadır.

All in One WP Security Firewall
Web sitelerinizi korumak için farklı alternatiflerden yararlanabilirsiniz. Her ne kadar WordPress güvenli bir platform olsa da giriş bilgilerinizi, kullanıcı hesabınızı ve veritabanınızı korumak zorundasınız. Birçok güvenlik filtresi ekleyen All in One WP Security Firewall eklentisi sayesinde ücretsiz ve güvenli bir kullanım gerçekleştirebilirsiniz.

Google Analytics by MonsterInsights
Analytics verilerinize WordPress üzerinden ulaşmanızı sağlayan bu eklenti, zaman tasarrufu sağlar. Ayrıca ziyaretçilerinizin yaşı, cinsiyeti, hangi cihazdan erişim sağladıklarını ve hangi bölgeden sitenizi ziyaret ettiğiniz de bu eklenti ile kolayca takip edebilirsiniz.

AddThis
Google sıralamasını etkileyen en önemli faktörlerden biri olan siteden hemen çıkma oranı, dikkat edilmesi gereken durumlardandır. AddThis, ziyaretçilerinizin web sitenizde kalmasını sağlar. Asıl amacı sosyal medya paylaşma tuşları olsa da içeriğinizle ilgili öneriler sunduğu için kullanıcıların sitede kalması sağlanır. O halde en iyi WordPress SEO eklentileri arasında AddThis de mutlaka kullanılmalıdır.

WPtouch Mobile Plugin
İnternet erişimi sadece masaüstü bilgisayarlar aracılığıyla yapılmamaktadır. Mobil telefonlardan da web sitelerine giriş sağlayan kullanıcılar, etkileyici ve güzel bilgiler paylaşan web sitelerinde daha çok vakit geçirir. Bu nedenle web sitenize zarif ve basit bir tema ekleyerek mobil kullanımı kolaylaştıran bu eklentiyi kullanmanız önemlidir. Ayrıca ekstra bir güncelleme yapmadan tema ayarlarını özelleştirme imkanı da bulunmaktadır.

Web Siteleri için Kullanışlı SEO Araçları
Günümüzde en iyi WordPress SEO eklentileri kullanılırken elbette SEO sıralamalarına girilebilir. Ancak bu eklentiler tek başına yeterli değildir. SEO araçlarının kullanılması ve web sitenizin daha üst sıralarda yer alması için aşağıdaki seçeneklerden yararlanabilirsiniz.

SEMrush
Temel SEO özelliklerinden olan backlink analizi ve anahtar kelime araştırması yapan SEMrush ayrıca rekabetçi analizi yapmak için kullanılmaktadır. Web sitelerinin rakip sitelere göre karşılaştırmasını yapan bu araç organik ya da ücretli trafik üzerinde kapsamlı bir karşılaştırma seçeneği sunmaktadır. Ayrıca dijital pazarlama ve reklam analizi için genel stratejiler konusunda kullanıcılara yardımcı olur. Aylık 99 dolar gibi bir ücretlendirmesi olan bu SEO aracı aslında en önemli SEO araçları arasında ilk sıradadır. Tüm bu özellikleri sayesinde en iyi SEO araçları olarak kullanılmaya başlanabilir.

Ahrefs
Anahtar kelime araştırması başta olmak üzere rakip analizi, sıralama takibi, backlink araştırması ve içerik araştırması gibi çok sayıda işlemin yapılmasını sağlar. Aylık 99 dolar gibi bir rakamla sahip olacağınız Ahrefs, kapsamlı bir rapor şeklinde site sahiplerine sunulur.

KWFinder
Backlink analizi ve sıralama takibi konusunda Ahrefs SEO aracından biraz daha makul fiyatlı olan KWFinder, kullanıcı arayüzünün piyasadaki en basit arayüzlerinden biridir. Aylık ücreti 30 ile 70 dolar arasında değişmektedir.

Copyspace
Web site içeriklerinin internette taranmasını sağlayan Copyspace ile benzersiz paylaşımlar yapabilirsiniz. Ayrıca bu araç, içerikleri tararken en küçük benzerlikleri bile ekranda gösterir. Bu tür eşleşmeler sayesinde site sahipleri benzer içerikleri kullanan kişilere karşı yasal haklarını kullanabilmektedir.

Accuranker
Anahtar kelimeleri takip eden ve sıralayan Accuranker, 24 saatte bir düzenli rapor hazırlamaktadır. Aylık ücreti 45 ile 50 dolar arasında olan bu SEO aracı, aylık 600 adet anahtar kelimeyi izlemenizi sağlar. O halde en iyi SEO araçları arasında Accuranker’ın da yer aldığı unutulmamalıdır.

Ücretsiz SEO Araçları
SEO kavramına yeni adım atanlar başlangıçta ücretsiz SEO araçları kullanabilir. Ayrıca bu araçlar SEO çalışmalarınıza ciddi anlamda katkı sunacaktır. SpyFu, Google Search Console, SEOQuake ve Answer the Public gibi araçlar, birbirinden farklı özellikleriyle kullanılmaya devam edilmektedir.

SEOQuake
Tarayıcılar üzerinden kullanılabilen SEOQuake, iç SEO çalışmaları için önemlidir. Rakiplerinizin veya sizin web siteniz için SEO denetimi yapmanızı sağlarken bu denetimleri CSV dosyası olarak sizlerle paylaşır.

Answer The Public
Genelde içerik pazarlama aktiviteleri için kullanılır. Yani bir anahtar kelime seçtikten sonra hangi konular üzerinde durmanız gerektiğini sizlerle paylaşır.

SpyFu
Ücretsiz sürümü bulunan SpyFu aracı, anahtar kelimelerin aylık kaç defa arandığını göstermektedir. Bu sayede sitenizi aylık tıklamalar, organik anahtar kelimeler ve reklam performansı konusunda daha iyi bir şekilde analiz etmenizi sağlar.

Google Search Console
Tüm web siteleri için ücretsiz olan bu araç, web sitenize ziyaretçi getiren aramaları gösterir. Ayrıca sitenizdeki tıklanma ve görüntülenme sayıları da Google Search Console üzerinden takip edilebilir. Daha iyi analiz yapmak için en iyi WordPress SEO eklentileri üzerinden yararlanabileceğiniz gibi bu aracı kullanarak ihtiyacınız olan bilgilere anında ulaşabilirsiniz.
 

Forumdan 🎭 daha fazla yararlanmak için, 🎭 "Giriş Yap" veya 😉 "Kayıt Ol"

HababamNET - Hakkında!

HababamNET Tamamen Ücretsiz ve "Karşılıksız" Hizmet Vermektedir.
"Resmi Kurum" ve Markalar ile Resmi Hiç Bir Bağımız Yoktur.!

HababamNET - Bilgilendirme!

Forum'da, Paylaşılan Mesajlar, Konular, ve Resimler'den Doğabilecek,
Tüm Yasal Sorumluluk'lar Paylaşan Kişiye Aittir.!

Üst